Ana Sayfa > Genel > Ünü tüm türkiye ye yayılan bir polis memuru “Önder Ergene”

Ünü tüm türkiye ye yayılan bir polis memuru “Önder Ergene”

Haziran 7th, 2009

onderabi1

3 kuşaktır polislik mesleğine gönül vermiş Ergene ailesinin son kahramanı…

İzmir’ li olupta namını duymayan kalmamıştır…
Trafik kurallarının uygulanması konusunda çok hassas olup gerek seyir   halindeki sürücülerin, gerekse yayaların kabusu olan, cezası bonkör bir polis memuru olacaksın, hem de görev yaptığın bölge halkının gönlüne  taht kuracaksın.
Bu iki eylemi eş zamanlı olarak başaran ender polis’ lerden biri olarak nin ününün tüm türkiye’ ye yayılması, tirajı yüksek gazetelerde manşetten haber yapılması, facebook gibi ünlü paylaşım sitesinde adına çeşitli gruplar kurulması çok görülmeyecek bir durumdur.

hakkında bir çok hikaye kulaktan kulağa yayılmaktadır.

Örneğin eşine hatalı parktan ceza yazdığı söylentileri herkes tarafından bilinmektedir.Bir diğer hikaye ise ;

Önder Ergene, ayakta yolcu aldığı için bir minibüsü durdurmak ister. Minibüs şoförü durmayıp devam edince de yoldan geçen motosikletli bir pizzacıyı durdurur ve arkasına atlar. Şirinyer’den Buca Heykel’e kadar 3 kilometrelik nefes kesen amansız takip başlar. Sonunda minibüsün önü kesilir. minibüsçüye cezayı yazar. Sonra da kendini taşıyan motosikletliye döner ve “Senin de kaskın yoktu” der, ona da bir ceza yazar!

Sadece seyir halindeki sürücülerin mi ? tabi ki hayır kural ihlali yapan yayalarında  Önder Abi’ sidir o… Söylenti şudur ki;

kırmızı ışıkta yolun karşısına geçmek isteyen gence yaşlı bir bayan seslenir; “Evladım cebinde paran bol galiba. Bak önder karşıda” der.

Dolmuş şoförlerinin “Malum Şahıs” olarak kodladığı, amirlerinin örnek polis memuru olarak nitelendirdiği ile en sonunda babam’  da tanışmış ve hatalı parktan kestiği ceza makbuzunun bir fotokopisini halen ruhsat’ ın içerisinde saklamaktadır. :=)

Önder Abi’ yi şimdilerde sivil olarak görev yapmaktaymış şirinyer bölgesinde kendisi bulunabilir, tokalaşılabilir ve sohbet edilebilirdir.

Share

Genel , , , , , ,

  1. Henüz yorum yapılmamış
  1. Trackbacks henüz yok.