Ana Sayfa > Donanım, Teknik > Lenovo laptop açılmıyor sadece lenovo yazısı var ekranda probleminin çözümü

Lenovo laptop açılmıyor sadece lenovo yazısı var ekranda probleminin çözümü

Şubat 13th, 2021

Bu kısa çözüm önerimde bir çok kişinin başına gelen bir problemin çözümünden bahsetmek istiyorum.
laptop’ unuza (çözüm önerisi cihaz bağımsız olup, diğer marka modellerde de işe yarayacaktır.Fakat donanım konusunda bilginiz yok ise bu işlemi tecrübeli bir donanım teknisyeni ile yapmanız cihazınızda farklı sorunlar yaşanmasının önüne geçecektir.) format atmak isterken bios ayarlarında secure boot ayarını kapatmadan işleme başladığınızda laptop’ unuz açılmayabilir ve aşağıdaki görseldeki ekran ile karşılaşabilirsiniz.

laptop açılmıyor sadece lenovo yazısı var ekranda

saatlerce bekleseniz de bu ekran kapanmayacaktır. bu noktada yapılması gereken işlem cihazınızda donanımsal bir değişiklik yaparak bios’ un bu değişikliği algılamasını sağlamaktır.

Cihazın hard diski ya da ram bellek birden fazla ise ram bellekleri sökerek yerlerini değiştirebilirsiniz. Hard diski sökmek daha kolay olacağı için önerim de bu yönde olacaktır. cihazın hard diskini söktükten sonra cihazı yeniden açınız ve cihaz açılışında bios’ a giriş tuşuna basarak bios ekranına ulaşabilir ve secure boot menüsünde enable olan ayarı disable olarak değiştirerek bios ayarlarını kaydediniz.

bu işlemlerin ardından bilgisayarınızı kapatıp hard diski geri takmanızın ardından tekrar bilgisayarınızı açtığınızda bilgisayarınız açılıştaki logo ekranını geçecektir.

açılıştaki logo’ nun geçmeme problemini çözmenizin ardından boot ayarlarını usb bellek, dvd room vs. kurulum yapacağınız şekilde ayarlayarak cihazınıza yeniden işletim sistemi kurabilirsiniz.

Share

Donanım, Teknik , , ,

  1. Henüz yorum yapılmamış
  1. Trackbacks henüz yok.