Mikrotik

Nisan 1st, 2009

mikrotik logo 1995 yilinda Litvanyali MikrotikLs firmasi tarafindan Linux çekirdegi üzerinde gelistirilen bir işletim sistemidir. Bu işletim sistemini kullanarak bilgisayarınızı ROUTER, FiREWALL, PROXY SUNUCU, SUNUCU, SUNUCU, DHCP SUNUCU ve güçlü bir ACCESS POiNT (ek donanımlarını satın alarak) olarak kullanabilirsiniz.

Mikrotik’ in ülkemizde pazar payının çok yüksek olmamasının nedeni, ürünü piyasaya sunan şirketin reklam ve bayi ağı konusunda yeterli çalışmayı yapmamasından kaynaklanmaktadır. Ürün ülkemizde web hosting firmalari ve orta ölçekli isletmeler tarafından tercih edildiği bilinmektedir.

100 Mbit trafiği çok rahat şekilde yönlendirmekte ve uygulama bazında sorunsuz çalışmaktadır. (Bunu kendim kullandım ve 100 Mbit trafik geçen network’ te hiç bir sorun çıkarmadı.)

Yukarıda belirttiğim bayi kanalı problemleri çözümlenmiş olup, türkiye’ de tekil şekilde tedarik edilmektedir. Satın alma ve sahip olma maliyetleri rakiplerine oranla çok düşük ücretlerde olması ve windows uygulaması, web arayüzü gibi yönetimsel konularda da kullanıcı dostudur.

İlerleyen günlerde kurulumu, yapılandırması ve uygulamaları ile ilgili bir kaç makalemi de sizlerle paylaşacağım.

Share

Mikrotik, Mikrotik Firewall, Teknik , , , , , , ,

  1. Henüz yorum yapılmamış
  1. Trackbacks henüz yok.