Ana Sayfa > Teknik > Spam Mailleri Engelleme Yöntemi

Spam Mailleri Engelleme Yöntemi

Nisan 1st, 2009

spam çağının gerekliliklerinden birisi de hiç şüphesiz hizmetidir.Fakat bu spam mail adı verilen istenmeyen reklam mailleri herkesi canından bezdirmiştir.Bu durum tıpkı evinizin posta kutunuza sürekli broşür, indirim vb. gereksiz görülen materyallerin atılmasına benzer.

Kapitalist düzen bizlere önce interneti, daha sonra kullanmayı, daha sonra spam mail yöntemi ile para kazanmayı öretti.Akabinde ise söz konusu spam mailleri engelleyecek binlerce dolarlık cihazları üretti ve internet hizmetleri sağlayan şirketlere ürünlerini pazarladı.

Binlerce doları olan yada binlerce dolarlık yatırım yapabilecek internet servis sağlayıcılarından hizmet alan kişi yada kurumlar bu istenmeyen postalardan bir nebze olsun kurtulabildi fakat ya diğerleri ?

Outlook yazılımını her açtığında karşısında onlarca reklam içerikli maili gören, gün içerisinde katlanarak gelen spam mailleri silmekten yoruldu ve saç baş yolacak duruma geldi.

Biz sistem yöneticileri kullanıcı problemlerini çözmek ve kusursuz hizmetler sağlamakla görevli elemanlar olarak bir çok alternatif aradık, bulduk ve geliştirdik.

Bu alternatifler içerisinde satın alma maliyetleri en düşük olan yöntem Linux işletim sistemi üzerinde çok stabil çalışan Postfix isimli mail sunucu yazılımıdır.Postfix yetenekli eller tarafından yapılandırılması durumunda son kullanıcıların spam şikayetlerinde % 90 oranında azalma gözlemlenmiştir.

Siz de spam adı verdiğimiz bu reklam içerikli maillerden sıkıldıysanız önerim kişisel kullanıcılar için Spam problemine kesin çözüm bulabilmiş ve uygun maliyetli Mail Hosting hizmeti satın alması yönündedir.

Mail sunucuları şirket bünyesinde yada herhangi bir internet servis sağlayıcı firmada barınan işletmeler için ise bir sunucuya Postfix yazılımını kurarak çok uygun maliyetlerde spam problemine kesin çözüm bulması yönündedir.

Share

Teknik , , , ,

  1. Henüz yorum yapılmamış
  1. Trackbacks henüz yok.