Ana Sayfa > Teknik > Yolcusunu Otogarda Bırakan Otobüs Şirketi Metro Turizm

Yolcusunu Otogarda Bırakan Otobüs Şirketi Metro Turizm

Aralık 28th, 2009

Bu yazımda bir ipucu, bilgi vb. veriler bulunmamaktadır.Sadece bu gün (28.12.09 tarihinde) yaşadığım tatsız bir tecrübemi sizlerle paylaşmak istedim.Paylaşıyorum ki siz benim durumuma düşmemek için önceden önlemlerinizi alın.

26.12.2009 tarihinde resmi internet sitesinden İzmir – Didim arası otobüs bileti satın aldım.Otobüs İstanbul üzerinden gelecek ve sabah 06:30 izmir garajında olacak, yolcularını alıp güzergahına devam edecekti.

İnternetten otobüs bileti satın alan herkes bilir ki sanal biletleri otobüs firmalarının şehir içlerinde olan herhangi bir irtibat ofisinden gerçek bilete çevirilebilir. hakkında bilinen bu gerçeği derhal unutmanızı öneriyorum. Çünkü seviyesiz, kurumsallıktan uzak ve hatta zerre kadar nasibini alamamış (İzmir / Buca / Şirinyer Metro Turizm Ofisinden bahsediyorum) personel bırakın sanal bileti gerçek bilete çevirmeyi, temsil ettiği kurumun otobüs seferlerinden dahi haberi yok.

Yeniden konumuza dönecek olursak, sabah 06:00′ da izmir şehirler arası otobüs terminalinde  2 gün öncesinden internetten satın aldığım bileti gerçek bilete çevirmek amacı ile merkez ofisinine gittim.Biletimi yazıcıdan çıktı alıp bana verdiler ve daha sonra bir görevli telefon ile hareretli bir konuşma içerisindeydi.

Aradan 2 dk geçmedi ki konuşmanın bizi de ilgilendirdiğini anladım.Biletini satın aldığım otobüs garaja uğramadan transit olarak çevre yolundan Aydın istikametine doğru çoktan yol almaya başlamıştı bile.

Tabi ki bu durumdan rahatsız oldum ve rahatsızlığımı dile getirdim. yetkilisinden gelen cevap çok daha içler acısı ve düşündürücüydü.Arkadaşım “kaptan garaja girmemiş ben ne yapabilirim yapabilecek birşey yok.”

Adama sormazlar mı bu Metro Turizm’ in otobüs şoförleri kendi başlarına ayrı bir cumhuriyet midir ? İzmir genel ofisinde amir, memur, müdür vs. sıfatlarla çalışan personelin bir otobüs şoförüne dahi sözü geçmemekte midir ?

En çok merak ettiğim soru ise bunu ilk kez bana mı yapmaktadır ? Ayrıca kredi kartımdan ödediğim 30 TL ücreti halen geri iade etmişte değiller.

Söz konusu olay 28.12.2009 tarihinde 4054 sefer sayılı İstanbul – İzmir – Didim seferinde tarafımdan bizzat yaşanmıştır. Bu yazıyı paylaşma sebebim ise kesinlikle metro turizm’ i karalamak yada yıpratmak amaçlı değildir.Sadece şahsıma yapılmış bir hatayı, vurdumduymazlığı ve çözüm için hiç kimsenin hiç bir çaba göstermemesini dile getirmek, bundan sonra seyahat edecek arkadaşlarımın benim yaşadıklarımı yaşamamaları için bir done olarak göz önünde bulundurmaları içindir.

3 kuruş fazla para ödeyin ve bu tür problemler yaşamayın arkadaşlar.Ben özel bir iş nedeni ile didim’ e gitmiştim ve metro turizm’ in kaypaklığı nedeni ile herhangi bir ticari zararım olmadı.Sizlerin olabilir.

Son olarak peki sen neden 3 kuruş fazla para ödeyip adam gibi bir şirketten bilet almadın diye sorarsanız,

sabah çok erken saatlerde didimde olmam ve aynı gün en geç öğlen saatlerinde izmir’ de olmam gerekiyor.Bir çok otobüs şirketinden araştırdım fakat didime seferi olan tek firma ne yazık ki Metro Turizm’ di.

Share

Teknik , , ,

  1. Henüz yorum yapılmamış
  1. Trackbacks henüz yok.