Ana Sayfa > Aimp, Winamp > winamp mı alternatif müzik oynatıcı yazılımlar mı

winamp mı alternatif müzik oynatıcı yazılımlar mı

Haziran 5th, 2009

winamp hepimizin bildiği ve kullandığı üzere piyasada en yaygın olarak kullanılan ücretsiz müzik oynatıcı programdır.Peki neden sorusunun yanıtı ise çok zor olmasa gerek.Winamp ücretsiz ve sürekli geliştiriliyor olması nedeni ile çok yaygın olarak kullanılmaktadır.
peki günün birinde size winamp’ tan daha yetenekli bir müzik oynatıcı program önerse alışkanlıklarınızdan vazgeçer misiniz yoksa winamp’ a sadık kalarak müzik oynatıcı yazılımınızdan vazgeçmez misiniz ?
bölümümüzde bu hafta alternatif müzik oynatıcı yazılımlardan bahsetmek istiyorum.

Rus yazılımcılar tarafından geliştirilmiş olan Programımızın adı ““. , küçük boyutlu olması, çok az sistem kaynağı kullanması ile müzik keyfinizi gereksiz hata mesajları ve bilgisayarınızdaki yavaşlamalar ile işkenceye dönmesinin önüne geçmektedir.‘ ta bulunan bir çok özelliğin default olarak içinde barındırmasının yanında ekstra özellikleri ile de göz dolduran ve alışkanlıkları değiştirmeye aday bir müzik oynatıcı programdır.

aimp_logo

Programı bilgisayarınıza kurmanız ile birlikte yanında yardımcı bir yazılım olan Utilities aracını da kurmaktadır. Bu araç Ses ve müzik türü dönüştürücüsü, Ses kayıt seçeneği, Parça etiketi düzenleyicisi ve Eklenti editörü’ nü bilgisayar kullanıcısının emrine sunmaktadır.
Aimp’ i alternatif yapan bir diğer can alıcı özelliği ise açılışında iki ayrı sekme açılması ile dilediğiniz zaman radyo, dilediğiniz zaman bilgisayarınızdaki müzik parçalarını dinlemenizi ve sıkıldığınızda ikisi arasında kolay geçiş yapabilmenizi sağlamaktadır.
Müzik parçaları arasında geçiş yapıldığında parçanın aniden kesilmesi ile işitsel kirlilik oluşmasının önüne geçmekte, geçiş yapılan parçanın fondan yavaş yavaş kaybolarak yeni parçanın baskın hale gelmesi de aimp’ in işitsel zengiliğini ön plana çıkaran bir başka ekstra özelliğidir.
MP1, MP2, MP3, MPC, MP+, AAC, AC3, OGG, FLAC, APE, WavPack, Speex, WAV, CDA, WMA, S3M, XM, MOD, IT, MO3, MTM, UMX vb. bir çok ses dosyasını desteklemesi ile winamp’ ta dinleyebildiğiniz tüm parçalarınızı problemsiz şekilde dinleyebilirsiniz.
türkçe dil desteği bulunan i denemek istiyorsanız burdan yazılımı bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Share

Aimp, Winamp , , , ,

  1. Henüz yorum yapılmamış
  1. Trackbacks henüz yok.