Ana Sayfa > e-posta, IMAP, POP3, smtp > E-Posta Kullanım Alışkanlıklarımız ve POP3 ile IMAP

E-Posta Kullanım Alışkanlıklarımız ve POP3 ile IMAP

Ağustos 8th, 2009

İnterneti hayatımızın artık değişmez bir parçası olarak kabul ettiğimiz şu günlerde kullanmayanımız yoktur. Ücretsiz veren onlarca servisin yanında profesyonel hizmeti ( desteği olarak bilinen ve cep telefonundan dahi erişim sağlanan, istemci yazılımları ile kullanılmaya uyumlu) satın alan internet kullanıcılarının sayısıda azımsanmayacak oranda yüksektir.

Bu yazımda profesyonel kullanan internet kullanıcıları ve kullanım alışkanlıklarımızdan bahsetmek istiyorum.En bilinen kullanım metodu bir e-postayı bir bilgisayara kurmak ve tüm elektronik posta hizmetlerini aynı bilgisayarımız üzerinden gerçekleştirmektir.

Peki ya bir satış ekibimiz olduğunu yada satışını yaptığımız ürün ve hizmetlerinin desteğini vermek için bir ekip kurduğumuzu varsayarsak bilinen alışkanlığımız bizim ihtiyacımıza cevap vermeyecektir.Gelen tüm e-postalar tek bir bilgisayarda birleşecek ve yogun günlerde tek personelimizin taleplere cevap vermesi bir hayli güçleşecektir.

kullanımının yaygınlaşması ve yeni taleplerin doğması ile internet omurgasını kuran, yöneten, problemlerine çözümler üreten ve sürekli yeni doğacak ihtiyacları önceden belirleyip çözümler üretmeye programlanmış olan ve sistemin görünmez kahramanları olan sistem yöneticileri bundan uzun yıllar önce adında bir protokol geliştirmiş ve kullanımımıza sunmuşlar.

nedir ? Açılı Message Access Protokol – Yani – İnternet Mesaj Erişim Protokü

Bu protokole göre aynı adresini birden çok bilgisayara kurarak elektronik ortamda yazışmaları aynı posta adresinden eş zamanlı olarak birden çok muhattabın takip etmesi sağlanmıştır.

Siz de Avrupa Yakası isimli eğlenceli dizideki dergi patronu edası ile çalışanlarınızdan sürekli ve yüksek performans bekleyenlerdenseniz yada arkadaşım ofisimi kapattıktan sonra gelen e-postalar da benim için önemli ve evimdeki bilgisayarımdan, tatilde yanımda taşıdığım laptop’ umdan yada uyumlu cep telefonumdan maillerimi alabilmek istiyorum diyenlerdenseniz e-posta kullanım alışkanlığınızı değiştirme zamanı gelmiş demektir.

Sakın korkmayın bunu yapabilmek size yada işletmenize kesinlikle ekstra bir maliyet yada yatırım getirmeyecektir. Sadece yapmanız gereken hizmetini satın aldığınız internet servis sağlayıcı firma ile görüşerek mail hesaplarınızı protokolünde kullanmak istediğini belirtmeniz ve bilgisayarlarınızda kurulu hesaplarını silerek IMAP protokolünde çalışabilecek şekilde yeniden kurmanız yeterli olacaktır. (Bu işlemi yaparken geçmiş maillerinizi yedeklemeyi unutmayın sakın)

Outlook yazılımında yeni bir hesabı ekleme aşamalarında outlook bilinen 3 temel protokolü size sunmaktadır. POP3 / IMAP / HTTP siz bunların içerisinden IMAP’ i seçerek kuruluma devam etmeniz ve sonlandırmanız yeterli olacaktır.

Share

e-posta, IMAP, POP3, smtp , , ,

  1. Ağustos 8th, 2009 at 12:40 | #1

    eline sağlık birader.IMAP protokolünü bilmeyen internet kullanıcılarının işine yarar bir yazı olmuş.

  2. Ağustos 8th, 2009 at 12:42 | #2

    Valla kardeşim bravo. Windows kullananla riçin gerçekten çok iyi bir konu

  1. Trackbacks henüz yok.